Kräftan

Boka

Boka Nu!

Välj en tid som passar dig. Vi ringer upp dig!
Läs Mer

kraftan stjärntecken

Kräftan: 22 juni - 22 juli
Föräldern, beskyddaren, bevararen, den trofaste, den lojale & sympatiske
Element: Vatten
Tarotkort: Vagnen, Två i Bägare, Tre i Bägare, Fyra i Bägare

Vem är kräftan?
I naturen är kräftan en stark och tuff varelse. Kräftan är hård på utsidan och mjuk på insidan. Så skulle det också gå att beskriva de som är födda i kräftans tecken. De tar gärna på sig rollen som den stabile beskyddaren, föräldern och bevakaren. I denna roll är det naturligt att ha ett ganska hårt skal då det kan bli nödvändigt att visa vem som bestämmer. Under den tuffa ytan döljer sig ett varmt känsloliv nära förknippat med föräldrarollen. Vad kräftan helst vill har och gör allt för att uppnå är ett harmoniskt familjeliv. Familjen betyder allt och lite till för den varma kräftan. Även manliga kräftor kan ha väl utvecklade moderliga drag. Det ska kanske inte tolkas som att kräftan behöver vara kvinnlig men även den manliga kräftan är definitivt i kontakt med sin feminina sida. Som alla vattenlevande varelser påverkas kräftan av månen. Kräftan är alltför försiktig och ansvartagande för att ge sig ut och yla mot himlen när det blir fullmåne men kan uppvisa förändringar i humör. Till det negativa hör att kräftan ibland kan vara lite för känslig. Kräftan blir lätt stött och har stort behov av bekräftelse. Självförtroendet är inte alltid på topp och många kräftor brukar vara lite för vuxna (läs tar sig själva på för stort allvar).

Viljan att beskydda och bevara göra att kräftan är bra på att förvalta saker. Kräftan ser värdet av det förflutna och är ofta intresserad av historia. Kanske är det så att den känsliga kräftan finner en viss trygghet i det förflutna. Genom att blicka bakåt kan hon finna ro och skapa mening i sin tillvaro. Glöm dock inte att kräftan också kan vara synnerligen lättkränkt. Dåliga skämt om kräftans familj (framförallt mamma) är knappast uppskattat. I värsta fall kan de hårda klorna komma fram och bjuda på elaka tjuvnyp.

Var hittar du kräftan?
Typiska yrken för kräftan är sådant som rör omvårdnad och ordning t.ex. sjuksköterska, polis, lärare eller kurator. Inte sällan kan du också finna kräftor i bevarande yrkesroller exempelvis historiker, arkivarie eller arkeolog. Per Moberg är född i kräftans tecken. Visserligen har han inte valt något omvårdande yrke men är definitivt i kontakt med sin feminina sida. Att han en god känsla för ordning och reda samt att han gärna omger sig med familjen vet alla som sett "Vad blir det för mat?". En annan känd kräfta är Michael Phepls. Att han trivs bra i vatten är det knappast något tvekan om. Även han gillar att omge sig med sin familj och de sitter alltid på läktaren när han tävlar. Laila Freivalds är förmodligen inte i samma kontakt med sin feminina sida som varken Phelps eller Moberg. Men hon är definitivt en kvinna som värnar om sitt hem. Trots ett hårdnackat motstånd mot utsäljning av hyresrätter köpte hon gärna loss sin egen bostad när tillfället gavs.

Om du söker en kräfta kan det vara en bra idé att börja söka på närmsta bilblotek, sjukhus eller polisstation. Ett annat hett tips kan vara en simbassäng, i duschen eller vattenpöl.

Tarotkorten som är kopplade till kräftans tecken:

Vagnen (The Chariot)

Två i Bägare - Kärlek (Love)

Tre i Bägare - Överflöd (Abundance)

Fyra i Bägare - Lyx (Luxury)


 Väduren

 (21/3 - 19/4)

väduren stjärntecken

Väduren är ett energiknippe med ett stort känsloliv.


Oxen

 (20/4 - 20/5)

oxen stjärntecken

Oxen är ett stjärntecken som är stabil och realist.


Tvillingarna

 (21/5 - 21/6)

tvilling stjärntecken

Tvillingen är ofta en nyfiken och impulsiv person.


Kräftan

 (22/6 - 22/7)

kräftan stjärntecken

Kräftan är en lugn och stark beskyddare. Ofta förälder.


Lejonet

 (23/7 - 22/8)

lejonet stjärntecken

Lejonet är en sann ledare, men blir ibland svartsjuk.


Jungfrun

 (23/8 - 22/9)

jungfrun stjärntecken

Jungfrun är analytisk, ofta självmedveten och källkritisk.


Vågen

 (23/9 - 22/10)

vågen stjärntecken

Personer i vågens tecken är förföriska och charmiga.


Skorpionen

 (23/10 - 21/11)

skorpionen stjärntecken

Skorpionens främsta tecken är intensiv passion.


Skytten

 (22/11 - 21/12)

skytten stjärntecken

Stjärntecknet skytten är en idealist och sann sökare.


Stenbocken

 (22/12 - 19/1)

stenbocken stjärntecken

Stenbocken kan ibland verka blyg och inåtvänd.


Vattumannen

 (20/1 - 18/2)

vattumannen stjärntecken

Vattumannen gör ofta revolt och har många åsikter.


Fiskarna

 (19/2 - 20/3)

fiskarna stjärntecken

Fiskarna är ofta lättpåverkade, vänliga & slarviga.