Vågen

Boka

Boka Nu!

Välj en tid som passar dig. Vi ringer upp dig!
Läs Mer

vågen stjärntecken

Vågen: 23 september - 22 oktober
Förälskelse, charm, obeslutsamhet, förföriskhet, diplomati, social kompetens
Element: Luft
Tarotkort: Rättvisan, Två i Svärd, Tre i Svärd, Fyra i Svärd

Vem är vågen?
Det som mest utmärker vågen är närheten till förälskelse. Vågen är en varelse som behöver kärlek och närhet, helst i ett varaktigt förhållande. De trivs inte med ensamhet och finner snabbt en ny relation om de blir ensamma. Då vågen har en utmärkt social kompetens och älskas av alla är det sällan särskilt svårt. De är som bäst i sällskap med andra och älskar att umgås. Vågen är också ofta mycket vacker att beskåda och vet att klä sig rätt. För det motsatta könet är vågen ofta oemotståndlig i sin charm. En våg som är singel kan byta partner ofta men i en relation är de trogna. Vågen eftersträvar en stor familj och har starka familjevärderingar.

Vågen symboliserar balans och diplomati. De flesta uppfattar vågen som lätt att ha med och göra. Vågen inger förtroende och trygghet. Inte så förvånande återfinns många födda i detta tecken på höga poster inom militären. Vågens känsla för diplomati och organisation, den sociala kompetensen samt sinnet för att delegera passar väl i en sådan tjänst.

Till vågens sätt att vara hör kompromissandet. Vågen vill gärna lösa konflikter och finna en balans i alla relationer. Det kan ibland slå över till ren manipulation eller att vågen tar till ojusta metoder för att nå sitt mål. Även om tanken, från början var god, kan det resultera i att vågen tappar greppet om sig själv och sitt beteende. Den sociala kompetensen kan också bli fel ibland. Vågen kan uppfattas som velig och har svårt att ta självständiga beslut. De söker gärna andras stöd och bekräftelse vilket kan uppfattas som osäkert.

Förutom social begåvning och ett sinne för diplomati utmärker sig även vågen med sin törst efter kunskap. Denna nyfikenhet är förmodligen roten till viljan att träffa andra människor. När vågen inte är upptagen med umgänge slukar hen böcker och filmer med stor aptit. Den teoretiska sidan hos vågen tar ofta överhanden vilket gör att hen opraktisk. Överhuvudtaget är materiella och världsliga ting av underordnad betydelse. Det är viktigare med relationer och teorier än praktiska hänsyn.

Var hittar du vågen?
Vågen står att finna i olika typer av yrken. Det är dock ovanligare med praktiska yrken då vågen föredrar att arbeta aktivt med sitt intellekt. Sinnet för diplomati och organisation kan föra vågen till politiken, det militära eller näringslivet. Vågen kan också välja branscher som sysselsätter sig med skönhet, lyx och estetik. Makarna Catherine Zeta-Jones och Michel Douglas är båda födda i detta tecken. Oavsett vilken väg vågen väljer finns goda förutsättningar att lyckas. Vågen har alla de egenskaper som krävs för att göra en bra karriär inom många områden. Det finns dock en risk att kraven karriären medför kommer i konflikt med privatlivet. Allt handlar om att finna en bra balans.

Tarotkorten som är kopplade till vågens tecken:

Rättvisan (Adjustment)

Två i Svärd - Frid (Peace)

Tre i Svärd - Sorg (Sorrow)

Fyra i Svärd - Vapenvila (Truce)


 Väduren

 (21/3 - 19/4)

väduren stjärntecken

Väduren är ett energiknippe med ett stort känsloliv.


Oxen

 (20/4 - 20/5)

oxen stjärntecken

Oxen är ett stjärntecken som är stabil och realist.


Tvillingarna

 (21/5 - 21/6)

tvilling stjärntecken

Tvillingen är ofta en nyfiken och impulsiv person.


Kräftan

 (22/6 - 22/7)

kräftan stjärntecken

Kräftan är en lugn och stark beskyddare. Ofta förälder.


Lejonet

 (23/7 - 22/8)

lejonet stjärntecken

Lejonet är en sann ledare, men blir ibland svartsjuk.


Jungfrun

 (23/8 - 22/9)

jungfrun stjärntecken

Jungfrun är analytisk, ofta självmedveten och källkritisk.


Vågen

 (23/9 - 22/10)

vågen stjärntecken

Personer i vågens tecken är förföriska och charmiga.


Skorpionen

 (23/10 - 21/11)

skorpionen stjärntecken

Skorpionens främsta tecken är intensiv passion.


Skytten

 (22/11 - 21/12)

skytten stjärntecken

Stjärntecknet skytten är en idealist och sann sökare.


Stenbocken

 (22/12 - 19/1)

stenbocken stjärntecken

Stenbocken kan ibland verka blyg och inåtvänd.


Vattumannen

 (20/1 - 18/2)

vattumannen stjärntecken

Vattumannen gör ofta revolt och har många åsikter.


Fiskarna

 (19/2 - 20/3)

fiskarna stjärntecken

Fiskarna är ofta lättpåverkade, vänliga & slarviga.