Stenbocken

Boka

Boka Nu!

Välj en tid som passar dig. Vi ringer upp dig!
Läs Mer

stenbocken stjärntecken

Stenbocken: 22 december - 19 januari
Tillbakadragen, blyg, trogen, pliktkänsla, ambitiös, lojal
Element: Jord
Tarotkort: Djävulen , Två i Skivor , Tre i Skivor , Fyra i Skivor

Vem är stenbocken?
Som person kan stenbocken verka blyg och inåtvänd. Inte sällan har stenbocken en pessimistisk syn på saker och ting vilket kan verka tråkigt i omgivningens ögon. En stenbocks pessimistiska syn på världen riskerar att förvärras med åldern. Ett av de mest grundläggande dragen hos stenbocken är förmågan att prestera. De kan satsa allt på karriär och framgång, ibland på privatlivets och den egna lyckans bekostnad. De kan vara enormt ambitiösa och även envisa i sin strävan. Ibland kan de bli så instängda i sina ambitioner att de helt tappar intresset för omgivningen. Till naturen är de försiktiga och reserverade men de kan också öppna upp om de hittar rätt person. En stenbock som väl gett sin kärlek är något av det mest lojala som går att finna. Relationen till andra är viktig för stenbocken som är i stort behov av bekräftelse från för att stärka upp självförtroendet. En partner som förstår stenbockens behov av bekräftelse och att få prestera kan få uppleva en fantastiskt relation. Samma sak går att säga om det motsatta. Om stenbocken misslyckas med att kombinera arbete med familj och inte får någon bekräftelse kommer det att uppstå problem.

Ett viktigt personlighetsdrag är självständighet. Förutom en bekräftande partner har inte stenbocken så stora behov av ytliga relationer. En stenbock har sällan särskilt många vänner men håller hårt i de som finns. Stenbocken trivs med sitt eget sällskap utan är trygga i sig själva. Till sin natur är de praktiskt lagda och vet att hårt arbete lönar sig. Den starka viljan i kombination med tron på den egna förmågan gör att de kan driva projekt i hamn hur tungt det än verkar vara. Stenbocken blir inte rik genom ett snabbt klipp. De bygger sina förmögenheter över lång tid och genom ihärdigt arbete. Många gånger kan stenbocken uppfattas som traditionell och gammaldags. De är plikttrogna stolta och ansvarstagande. Inte sällan verkar de äldre än de är då de har svårt att släppa kontrollen och bara roa sig.

Till stenbockens sämre sidor hör att de kan var något melankoliska. Ofta hänger det ihop med de höga krav de ställer på sig själva. Stenbocken avskyr att verka svag och vill inte vara beroende av någon annan. De skyddar sig mot detta genom jakt på framgång och pengar. Att ha en god ekonomi är viktigt då det är basen för deras trygghet.

Var hittar du stenbocken?
Stenbocken dras till karriärsyrken t.ex. affärsman, politiker eller statlig tjänsteman. De föredrar också yrken som ger belöning efter hårt arbete. Stenbocken är ingen risktagare utan väljer kalkylerade risker när möjligheten ges vilket också syns i yrkesvalet. Både Gunnar Sträng, Hans Holmer och Gösta Bohman föddes alla i stenbockens tecken. Ingen av herrarna gjorde sig kända för att vara några större muntergökar men de var definitivt statliga karriärister. Tiger Woods är ett gott exempel på en framgångsrik person som inte alltid placerat familjen i centrum.

Tarotkorten som är kopplade till stenbockens tecken:

Djävulen (The Devil)

Två i Skivor - Förändring (Change)

Tre i Skivor - Arbete (Work)

Fyra i Skivor - Kraft (Power)


 Väduren

 (21/3 - 19/4)

väduren stjärntecken

Väduren är ett energiknippe med ett stort känsloliv.


Oxen

 (20/4 - 20/5)

oxen stjärntecken

Oxen är ett stjärntecken som är stabil och realist.


Tvillingarna

 (21/5 - 21/6)

tvilling stjärntecken

Tvillingen är ofta en nyfiken och impulsiv person.


Kräftan

 (22/6 - 22/7)

kräftan stjärntecken

Kräftan är en lugn och stark beskyddare. Ofta förälder.


Lejonet

 (23/7 - 22/8)

lejonet stjärntecken

Lejonet är en sann ledare, men blir ibland svartsjuk.


Jungfrun

 (23/8 - 22/9)

jungfrun stjärntecken

Jungfrun är analytisk, ofta självmedveten och källkritisk.


Vågen

 (23/9 - 22/10)

vågen stjärntecken

Personer i vågens tecken är förföriska och charmiga.


Skorpionen

 (23/10 - 21/11)

skorpionen stjärntecken

Skorpionens främsta tecken är intensiv passion.


Skytten

 (22/11 - 21/12)

skytten stjärntecken

Stjärntecknet skytten är en idealist och sann sökare.


Stenbocken

 (22/12 - 19/1)

stenbocken stjärntecken

Stenbocken kan ibland verka blyg och inåtvänd.


Vattumannen

 (20/1 - 18/2)

vattumannen stjärntecken

Vattumannen gör ofta revolt och har många åsikter.


Fiskarna

 (19/2 - 20/3)

fiskarna stjärntecken

Fiskarna är ofta lättpåverkade, vänliga & slarviga.