Vattumannen

Boka

Boka Nu!

Välj en tid som passar dig. Vi ringer upp dig!
Läs Mer

vattumannen stjärntecken

Vattumannen: 20 januari - 18 februari
Fredsälskare, klarsynt, intuitiv, lojal, uppfinningsrik, revolutionär
Element: Luft
Tarotkort: Stjärnan , Fem i Svärd , Sex i Svärd , Sju i Svärd

Vem är vattumannen?
Vattumannen är en komplicerad person att förstå sig på. De är ofta självgoda, stolta och har starka åsikter i det mesta. Vattumanen är inte känslig för vad andra tycker och tänker utan går gärna sin egen väg. Det viktigaste för vattumannen är den egna friheten och oberoendet. Som tur väl är har vattumannen också en väl utvecklad känsla för vad som är rätt och fel. Denna komplexa personlighet gör vattumannen till den borne revolutionären. En vattuman drar sig inte för att följa sitt eget huvud och bekämpar gärna de orättvisor som kan tänkas dyka upp. Tyvärr kan det ibland gå snett om stoltheten tillåts agera ersättare för intelligensen. En vattuman kan lätt bli en vilsen rebell som slåss mot allt och alla. Viktigt är att det finns en god sak att kämpa för annars kan energin riktas på fel håll.

Samtidigt som vattumanen har en tendens att gå emot strömmen och inte räds en kamp finns det en fredsälskande, tolerant sida också. Vattumanen accepterar alla för vad eller vilka de är. I utbyte förväntar sig vattumannen att bli accepterad tillbaka. Han uppskattar fördomsfrihet, humanism och intellektualitet. Det kan vara svårt att inleda en relation med en vattuman. De får inte känna sig för bundna eller instängda. Samtidigt kan de vara otroligt lojala och stöttande om de hittar rätt person att leva livet med. Vattumannens partner måste vara redo att acceptera en del personliga egenheter och olika yttringar som syftar till att visa oberoende. Även i en relation håller vattumannen på sin integritetet och självständighet. Försök inte dominera vattumannen utan tillåt istället en del friheter även om de kan vara påfrestande.

I grund och botten är vattumannen en idealist. Starka åsikter om olika saker tillsammans med en allmänt vänlig och utåtriktad person är väldigt tilltalande för omgivningen. Till nackdelarna hör en tendens till tjurskallighet, rastlöshet och överdriven impulsivitet.

Var hittar du vattumannen?
Vattumannen finner du ofta i yrken med kreativa inslag. Inte sällan heller i yrken som kan bli rebelliska eller kontroversiella. Vattumannen har starka åsikter och behöver få utlopp för sina tankar. Exempel på vanliga yrken är författare, vetenskapsman, uppfinnare, politiker, journalist eller astronom. Ett exempel på vad som kan hända när en vattuman spårar ur är Ugandas f.d. diktator Idi Amin. Han var definitivt en egensinnig och missriktad idealist som gick sin egen väg. J.R Tolkien är ett gott exempel på vad som kan hända när en vattuman finner ett positivt sätt att kanalisera sin ideologiska kreativitet. Musikern Marilyn Manson är också vattuman och hans förmåga till rebellisk individualism och förmåga att gå sin egen väg är det knappast ingen som kan ifrågasätta. Den franska frihetskämpen Jean D´Arc var också född i vattumannens tecken. Än idag framstår hon som en av historiens främsta rebeller och egensinniga idealister. Bland de svenska vattumännen kan Lars Ohly vara värd att nämna.

Tarotkorten som är kopplade till vattumannens tecken:

Stjärnan (The Star)

Fem i Svärd - Nederlag (Defeat)

Sex i Svärd - Vetenskap (Science)

Sju i Svärd - Hopplöshet (Futility)


 Väduren

 (21/3 - 19/4)

väduren stjärntecken

Väduren är ett energiknippe med ett stort känsloliv.


Oxen

 (20/4 - 20/5)

oxen stjärntecken

Oxen är ett stjärntecken som är stabil och realist.


Tvillingarna

 (21/5 - 21/6)

tvilling stjärntecken

Tvillingen är ofta en nyfiken och impulsiv person.


Kräftan

 (22/6 - 22/7)

kräftan stjärntecken

Kräftan är en lugn och stark beskyddare. Ofta förälder.


Lejonet

 (23/7 - 22/8)

lejonet stjärntecken

Lejonet är en sann ledare, men blir ibland svartsjuk.


Jungfrun

 (23/8 - 22/9)

jungfrun stjärntecken

Jungfrun är analytisk, ofta självmedveten och källkritisk.


Vågen

 (23/9 - 22/10)

vågen stjärntecken

Personer i vågens tecken är förföriska och charmiga.


Skorpionen

 (23/10 - 21/11)

skorpionen stjärntecken

Skorpionens främsta tecken är intensiv passion.


Skytten

 (22/11 - 21/12)

skytten stjärntecken

Stjärntecknet skytten är en idealist och sann sökare.


Stenbocken

 (22/12 - 19/1)

stenbocken stjärntecken

Stenbocken kan ibland verka blyg och inåtvänd.


Vattumannen

 (20/1 - 18/2)

vattumannen stjärntecken

Vattumannen gör ofta revolt och har många åsikter.


Fiskarna

 (19/2 - 20/3)

fiskarna stjärntecken

Fiskarna är ofta lättpåverkade, vänliga & slarviga.