Väduren

Boka

Boka Nu!

Välj en tid som passar dig. Vi ringer upp dig!
Läs Mer

väduren stjärntecken

Väduren: 21 mars - 19 april
Varm, entusiastisk, social, känslosam, stressad, impulsstyrd, aggressiv
Element: Eld
Tarotkort: Kejsaren, Två i Stavar, Tre i Stavar, Fyra i Stavar

Vem är väduren?
Väduren är ett energiknippe med förmåga att gör och vara överallt på samma gång. Förmodligen har det och göra med att väduren styrs av Mars. De är entusiastiska och varma, samtidigt som de kan var egenkära och självupptagna. Det finns ett gammalt uttryck som lyder "Inget är så nära som tvärt om". Lite så går det att beskriva denna ombytliga varelse. Värmen och omtanken om andra kan snabbt bytas mot rent egenintressen. Lite elakt kan man jämföra vädurens sinnelag med ett barns. De är öppna, entusiastiska och varma samtidigt som de kan vara väldigt individualistiska och tjuriga.

Väduren är en social varelse som älskar att träffa andra och blir ofta omtyckta i stora sällskap. Andra kan uppleva väduren som ett trevligt tillskott på festen då de får alla andra att må bra. Även här är dock väduren ombytlig. En vädur som tillåts vara festens mittpunkt har mycket att bidra med och kan vara häpnadsväckande generös. Får däremot inte väduren ta den plats hen så gärna vill ha kan humöret vända fort och övergå till raka motsatsen.

Väduren står i kontakt med sina känslor vilket är en tillgång för det mesta. Baksidan är att den känslosamma väduren kan vara lätt att kränka. Väduren har nära till ilska, precis som alla andra känslor, och har svårt att hantera en dålig relation. Ibland kan väduren framstå som en smula barnslig. Öppenheten och entusiasmen blandas med impulsivitet och egoism. Ilskan kommer fort och lägger sig lika snabbt.

Väduren har en naturlig ledarförmåga. Kanske hänger det ihop med ett gott självförtroende och energin. Väduren har svårt att finna sig i en situation där någon annan håller i trådarna. Det är dock inte fel att låta en vädur leda då de kan vara uppfinningsrika och ständigt är igång. Tyvärr kan det slå över i ett stressbeteende eller en destruktiv rastlöshet. Om stressen inte slår till kan väduren få andra med sig. Den sociala kompetensen kommer väl till pass i ledarrollen som väduren gärna tar på sig.

Var hittar du väduren?
De väljer gärna utmanande yrken som innefattar en ledarposition. Kofi Annan är en person som väl representerar vädurens egenskaper. Knappats går det att hitta ett yrke som stämmer bättre än att vara FN:s generalsekreterare. Björn Skifs är en bra svensk representant för stjärntecknet. Kändisskap och en fartfylld miljö attraherar den bekräftelsekrävande väduren. Personer födda i detta stjärntecken älskar utmaningar och hatar vardagslunken. Stordåd, ständigt nya utmaningar och bekräftelse för ett väl utfört arbete är det som får en vädur att bra. De har gärna tusen projekt på gång samtidigt men är inte alltid så bra på att slutföra. Kanske är väduren bättre på att vara en idéspruta än en förvaltare

Tarotkorten som är kopplade till vädurens tecken:

Kejsaren (The Emperor)

Två i Stavar - Herravälde (Dominion)

Tre i Stavar - Förmåga (Virtue)

Fyra i Stavar - Komplettering (Completion)
Väduren

 (21/3 - 19/4)

väduren stjärntecken

Väduren är ett energiknippe med ett stort känsloliv.


Oxen

 (20/4 - 20/5)

oxen stjärntecken

Oxen är ett stjärntecken som är stabil och realist.


Tvillingarna

 (21/5 - 21/6)

tvilling stjärntecken

Tvillingen är ofta en nyfiken och impulsiv person.


Kräftan

 (22/6 - 22/7)

kräftan stjärntecken

Kräftan är en lugn och stark beskyddare. Ofta förälder.


Lejonet

 (23/7 - 22/8)

lejonet stjärntecken

Lejonet är en sann ledare, men blir ibland svartsjuk.


Jungfrun

 (23/8 - 22/9)

jungfrun stjärntecken

Jungfrun är analytisk, ofta självmedveten och källkritisk.


Vågen

 (23/9 - 22/10)

vågen stjärntecken

Personer i vågens tecken är förföriska och charmiga.


Skorpionen

 (23/10 - 21/11)

skorpionen stjärntecken

Skorpionens främsta tecken är intensiv passion.


Skytten

 (22/11 - 21/12)

skytten stjärntecken

Stjärntecknet skytten är en idealist och sann sökare.


Stenbocken

 (22/12 - 19/1)

stenbocken stjärntecken

Stenbocken kan ibland verka blyg och inåtvänd.


Vattumannen

 (20/1 - 18/2)

vattumannen stjärntecken

Vattumannen gör ofta revolt och har många åsikter.


Fiskarna

 (19/2 - 20/3)

fiskarna stjärntecken

Fiskarna är ofta lättpåverkade, vänliga & slarviga.