Skorpionen

Boka

Boka Nu!

Välj en tid som passar dig. Vi ringer upp dig!
Läs Mer

skorpionen stjärntecken

Skorpionen: 23 oktober - 21 november
Intensiv, svarsjuk, passionerad, tystlåten, intensiv, lojal, modig, stark
Element: Vatten
Tarotkort: Döden , Fem i Bägare , Sex i Bägare , Sju i Bägare

Vem äv skorpionen?
Det som mest utmärker skorpionen är passion. Skorpionen har en förmåga till intensitet och passion som är sällsynt. En skorpion kastar sig in i en relation utan någon som helst eftertanke. De tar också relationen på stort allvar och ger sin partner all tänkbar uppmärksamhet. Föremålet för kärleken kan bli överväldigad av skorpinonens känsloyttringar. Baksidan är att det är svårt för partnern att besvara skorpionens intensiva kärlek. Om skorpionen känner att kärleken inte besvaras i tillräcklig utsträckning kan det leda till svarsjuka och dramatik. Skorpionen är hemlighetsfull av naturen vilket inte alltid är det bästa i en relation. Ofta blir det upp till partnern att finna vägar ur problem.

Till skorpionens främsta kännetecken hör mod och styrka. De är också hemlighetsfulla och trivs i det fördolda. Skorpionen har sällan ett behov av att stå i fokus. Istället kan de finna njutning i att ikläda sig rollen att vara den som håller i trådarna. Det ligger en känsla av överlägsenhet i att manipulera och iakttaga andra. De är också mycket duktiga på att läsa andra människor och gillar att studera sin omgivning.

Skorpionen är oftast lugn på ytan och visar sällan sina känslor. Vad som sker under det hårda skalet är dock en helt annan sak. Som alla vattentecken är skorpionen känslig. Passionen och intensiteten som döljer sig där är en oerhörd kraft. Skorpionen hyser heta känslor som kärlek och hat i lika stora delar. Till personligheten hör ett drag av "allt-eller-inget". Sexlusten är outtömlig precis som törsten efter kärlek. Om kärleksbehovet ej går att tillfredsställa kan skorpionen gå helt upp i hatiska destruktiva känslor. Extra farligt är det då skorpionen har en sökande personlighet som gärna letar efter en "högre mening". En passionerad idealist kan vara lika underbar som farlig.

Var finner du skorpionen?
Den undersökande personligheten kan tillfredställas som forskare, hemlig agent, polis, detektiv eller journalist. En del väljer en mer sökande bana t.ex. präst eller psykolog. Oavsett yrkesval kommer skorpionen att gå in för rollen med passion och hetta. Föga förvånande var Martin Luther född i skorpionens tecken. Han var visserligen ingen James Bond men definitivt en passionerad idealist. Ryktet säger också att han inte levde som han lärde utan gärna höll sig med ett stort antal älskarinnor. Vår egen Dolph Lundgren med bakgrund som kemist måste ha en god analytisk förmåga. Stark ser han definitivt ut att vara och med tanke på att han levde med Grace Jones ett antal år måste han också haft stor sexuell aptit.

Skorpionen väljer sällan ledande roller men kan ändå fungera bra där om förutsättningarna är de rätta. Med sin medfödda förståelse för sociala strukturer och hur folk fungerar kan skorpionen bli en utmärkt chef. För egen del har skorpionen inget större behov av bekräftelse utan kan nöja sig med att själv få använda sina skarpa förmågor.

Tarotkorten som är kopplade till skorpionens tecken:

Döden (Death)

Fem i Bägare - Besvikelse (Disappointment)

Sex i Bägare - Nöje (Pleasure)

Sju i Bägare - Utsvävningar (Debauch)
Väduren

 (21/3 - 19/4)

väduren stjärntecken

Väduren är ett energiknippe med ett stort känsloliv.


Oxen

 (20/4 - 20/5)

oxen stjärntecken

Oxen är ett stjärntecken som är stabil och realist.


Tvillingarna

 (21/5 - 21/6)

tvilling stjärntecken

Tvillingen är ofta en nyfiken och impulsiv person.


Kräftan

 (22/6 - 22/7)

kräftan stjärntecken

Kräftan är en lugn och stark beskyddare. Ofta förälder.


Lejonet

 (23/7 - 22/8)

lejonet stjärntecken

Lejonet är en sann ledare, men blir ibland svartsjuk.


Jungfrun

 (23/8 - 22/9)

jungfrun stjärntecken

Jungfrun är analytisk, ofta självmedveten och källkritisk.


Vågen

 (23/9 - 22/10)

vågen stjärntecken

Personer i vågens tecken är förföriska och charmiga.


Skorpionen

 (23/10 - 21/11)

skorpionen stjärntecken

Skorpionens främsta tecken är intensiv passion.


Skytten

 (22/11 - 21/12)

skytten stjärntecken

Stjärntecknet skytten är en idealist och sann sökare.


Stenbocken

 (22/12 - 19/1)

stenbocken stjärntecken

Stenbocken kan ibland verka blyg och inåtvänd.


Vattumannen

 (20/1 - 18/2)

vattumannen stjärntecken

Vattumannen gör ofta revolt och har många åsikter.


Fiskarna

 (19/2 - 20/3)

fiskarna stjärntecken

Fiskarna är ofta lättpåverkade, vänliga & slarviga.